Lektorji in prevajalci - zaposlitev

V času, ko so novice o znižanju plač vsakodnevne, se vse več lektorjev in prevajalcev odloča za honorarno delo. Hkrati se tisti lektorji in prevajalci
, ki delajo kot samostojni podjetniki, obračajo po novem poslu. Lektoriranje in prevajanje je posel, ki ga lahko opravlja izkušen jezikoslovec. Vsak prevod ali lektura mora biti narejena po standardih kakovosti, ki zahteva vsaj 90 % uspešnost pri lektoriranju in 98% uspešnost pri prevajanju.
Besednik.si je nova lektorsko-prevajalska agencija na slovenskem trgu, ki deluje po principu, da se vsak ponudnik storitev sam dogovori s stranko o ceni, pogojih izvedbe in rokih. Tovrstni način lektoriranja in prevajanja daje izvajalcem veliko svobodo in možnost po optimalnih zaslužkih. Vsak lektor in prevajalec ima namreč individualne razmere v katerih želi delati. To pomeni da se delo v agenciji prilagaja posameznikom in njihovi izvedbi.

Garancija za kakovost je tista garancija, ki jo mora prenesti lektor ali prevajalec sam. Vse ostale garancije pa nudi Besednik.si. Izvajalcem garantiramo plačilo za kakovostno opravljeno delo, hkrati pa jamčimo za kakovostno opravljeno delo.

V primeru kakršnih koli zapletov se osebje agencije vključi v arbitražo in po svojih možnostih pomagajo do uspešno rešene reklamacije.

Ni komentarjev: