Delie - Grobari - Bad blue boys - Split ima pa?

Kako šokantno odajo sem gledal včeraj zvečer na Discoveriju. Bil je en reporter, ki je naredil intervju z navijači, beri norci v Splitu, Zagrebu in v Belgradu beri Beogradu pri dveh navijaških skupinah.
Naj povem samo par dejstev. Hrvati iz Splita so od teh štirih navijaških skupin prave muce. To siccer ne pomeni da so res vendar v primerjavi.

Tudi navijači Zagreba niso tok ekstra nevarni je pa res da so tut smrtne žrtve med njimi vsake toliko.

Treba pa je povdarit da se je reporter na poti iz Zagreba v Belgrad ustavil še v Vukovarju, saj naj bi bila vojna beri državljanska vojna, posledica obračuna Hrvaških in Srbskih navijačev. Vse to pa je sledilo iz tega da je dejansko Arkan vodja navijačev Crvene zvezde, bil tudi poveljnik Srbske para vojaške skupine Tigri.

Vse je res nasilje je doma na nogometnih igriščih vendar če bi huligani imeli moč začenjat vojno bi so to zgodilo še kje v Evropi. Za razpad so pa itak krivi Slovenci :) Vsi pa prav dobro vemo da so bili krivci politiki in posledično vprašanje Kosova.

Navijači Partizana so bili v reportaži dobro razpoloženi, saj so kazali pištole in tako dalje. Eni res nimajo jajc se dokazovat na bolj človeški način.

Zanimalo pa bi me če so dejansko vodje teh navijaških skupin sodelovali z tem reporterjem. Vsi so namreč govorili tekoče angleško.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

lol tipo, prvo: napise se DeliJe ne Delie, drugo: ka pises bedarije po netu ce nimas pojma o stvari Split ma Torcido, to ce so Grobari mahali okol z pistolami pa mislijo da so zajebani ko se pokazejo pred kamerami ne pomeni da niso muceki, poglej mal na netu kk bezijo z Paokovimi navijaci ko jih od Olimpiakosa ganjajo. Delije, Boysi pa Torcida pa niso butasti da bojo sli pred kamere se kazat...pamet uglavu??? tsta dva iz bbb pa torcide sploh sta dauc od taglaunih...

sikoo7 pravi ...

Ej anonimni super hvala za informacije. Jst sem na celotno stvar gledal in še vedno gledam povsem iz amaterskih oči saj dejansko nimam pojma ne o navijačih kot takih in še posebaj ne o omenjenih.

Kakšen pa je psihološki profil teh ljudi pa bi se že dal bol razglablat.

THX še enkrat za mal več informacij.